Produkční oblasti - plantážní káva

Produkční oblasti se rozprostírají mezi severním a jižním obratníkem, od střední a jižní Ameriky po Afriku, Arábii, Indii až k Indonésii a Oceánii.Významnou produkční oblastí se poslední dobou stává Asie.

Plantážní káva pochází vždy z konkrétní země, z konkrétní plantáže, její původ je vždy uveden. Sází na chuť a znalost zákazníka, který sám posoudí její kvalitu a vybere si tu, kterou jeho chuťové buňky nejlépe vyhodnotí. Chuť kávy je v každé zemi rozdílná. Od slabé kávy po silnou, od drsné až po jemnou, sladkou, kyselou či hořkou. Rozdíly v chutích a vůních jsou způsobeny zejména klimatickými a geografickými podmínkami, ve kterých kávovníky rostou. Plantážní káva je určena pro znalce nebo ty, kteří volí nadstandardní kvalitu.

 

Stručný přehled o oblastech plantážní kávy z naší nabídky:

Honduras

Země Mayů, tabáku, bavlny, banánů, kokosových ořechů a harmonické kávy… Jedno z dávných středisek mayské civilizace, roku 1502 zde přistál Kolumbus. Tato středoamerická země u břehů Karibského moře produkuje kvalitní kávová zrna. Jsou malá, oválná a mají modrozelenou barvu. Káva se často vyznačuje pikantní kyselostí a velmi vyváženou, až harmonickou chutí. Celou produkci kávy vyváží soukromé společnosti, velkou část do Německa a Spojených Států.