Produkční oblasti - plantážní káva

Produkční oblasti se rozprostírají mezi severním a jižním obratníkem, od střední a jižní Ameriky po Afriku, Arábii, Indii až k Indonésii a Oceánii.Významnou produkční oblastí se poslední dobou stává Asie.

Plantážní káva pochází vždy z konkrétní země, z konkrétní plantáže, její původ je vždy uveden. Sází na chuť a znalost zákazníka, který sám posoudí její kvalitu a vybere si tu, kterou jeho chuťové buňky nejlépe vyhodnotí. Chuť kávy je v každé zemi rozdílná. Od slabé kávy po silnou, od drsné až po jemnou, sladkou, kyselou či hořkou. Rozdíly v chutích a vůních jsou způsobeny zejména klimatickými a geografickými podmínkami, ve kterých kávovníky rostou. Plantážní káva je určena pro znalce nebo ty, kteří volí nadstandardní kvalitu.

 

Stručný přehled o oblastech plantážní kávy z naší nabídky:

Rwanda

Rwanda, oficiálně Rwandská republika je malý vnitrozemský stát ve Střední Africe. Sousedí s Ugandou (na severu), Tanzanií (na východě), Burundi (na jihu) a s Kongem (na západě). Historie nejstaršího osídlení Rwandy není příliš dobře prozkoumána, na základě skutečnosti, že oblast národního parku Nyungwe byla teplá a úrodná i během poslední doby ledové se předpokládá příchod lidí již v neolitu.
Chuť rwandské kávy se popisuje jako "travnatá". Tato chuťová nuance je způsobena vlhkým tropickým podnebím této oblasti. Půda je zde velice bohatá na živiny a káva tak získává zvláštní nádech a výtečnou chuť – velmi jemnou, plnou, až tající na jazyku.